välkommen till kalmar stad.

Först över Stortorget, sen ner för Storgatan. Enkelriktade gator och sol mot husväggar. Storgatan tar slut på Kattrumpan. Tro det eller ej, men Kattrumpan är en badplats, mitt i stan! Med utsikt mot Öland och ett blått Kalmarsund.
 
 
Från Storgatan svänger jag vänster och går en kort bit längs vattnet, norr ut. Nästa tvärgata är Norra Långgatan, svänger upp på den. Känner havsvindarna i ryggen och på försommaren syréndoft från höger.
 
 
Husen är små, i trä och färgglada. Fantasierna om hur det var förr sätter fart. Gatubelysningen är i samma anda och längst bort tornar Domkyrkan upp sig.
 
 
Bilarna vittnar i och för sig om modern tid, likaså företagsskyltarna som avslöjar creddiga medieföretag i små trähus. Vårvintersolen pumpar ut d-vitamin och ljuden är svaga och sköna här.
 
 
Mittemot är husen lika charmiga och en tänker att det inte krävs någon särskilt udda längd för att behöva ducka i de små husen. På somrarna stoltserar rosorna vid fasaderna och havsdoften når lätt även hit.
 
 
Ju närmre citykärnan hus som tillåter längre personer, mer stenhus men inte mindre vackra. Domkyrkan tar för sig allt mer och håller alla om ryggen.
 
 
Innan Domkyrkan breder ut sig på Stortorget välkomnar Stadshuset en i city med sin gula fasad. Hej Kvarnholmen, hej Kalmar city! Jag älskar er! ❤️
 
Kalmar - Kalmarstad - Kalmarsund - Kvarnholmen - kalmarit