tillbakablick: heta julidagar i bohuslän.

Varje sommar åker vi några dagar till västkusten. Anders mest fasta punkt typ. Han är uppvuxen där på somrarna, i Kungshamn. Fram till förra år fanns det galet gamla och charmiga huset kvar i familjen, men nu är det sålt. Det var på västkusten vi förlovade oss när vi varit ihop knappt ett halvår. Den andra augusti 2005 så friade han i en klippskreva. De småregnade, vi låg under en filt alldeles fnissiga och drack bubbel. Så fint ❤️ 
 
Nåväl. I år hade hans mamma och man flyttat till grannbyn - Väjern. Vi gjorde våra vanliga små utflykter - glass, bad, Smögenbryggan och mys. Dagarna var riktigt, riktigt varma och salta bad var underrrrbart! Smögenbryggan är ju som den är och vi var nog bara där i 20 minuter för värmen tog kol på oss. Men jag ville så gärna till en butik som säljer smycken som är silverpläterade. Ville åt små örhängen 😊 Så värmen gjorde att det inte blev några skaldjur och inte ens en glass - ACn i bilen och mer bad lockade för mycket.
 
Sluttjatat - vi kollar på dagarna genom foton istället 😊
 
 
Älskar bilresan Kalmar-Bohuslän. Åh! Så vackra vyer vi passerar. Dessutom råkade vi köra fel och kom på småvägar efter Jönköping. Tog lite längre tid men så fint det var! Kolla bara!
 
 
Bohuslän! In bland fjordarna och vägarna blir kringelikrokiga! Egentligen var en annan väg till Väjern kanske enklare. Men jag ville så gärna åka Kungshamnsvägen för just den här snutten, haha! Mellan vägen och fjorden går det kossor och betar och vägen går precis längs fjordkanten så det är en galet skarp sväng längst in.
 
 
Anders på västkust. Fint det hörni! Vi drog ner rutorna för att känna havsdoften, ljuvligt!
 
 
Västkustig vy hemifrån svärmor! Hav och klippor. Och gula gräsmattor, inte speciellt västkustskt men väldigt sommaren 2018!
 
 
Hej!
 
 
 
Barnen käkar ostbågar och inspekterar farmors och Geges nya hus och runtom! Så kul att springa på stenar/klippor barfota ju! Och skönt!
 
 
Puss puss i solnedgången! Svärmor och Gege bor i en samfällighet som har en lägenhet som vi kunde hyra för 100kr/natt! Perfekt! En bäddsoffa och en våningssäng, pentry och badrum fördelat på två rum + toa. Perfekt! Så här är vi på väg från middag till lägenheten för att ta kväll!
 
 
Familj i solnedgång! Solnedgångarna var magiska under våra två kvällar här, m a g i s k a !
 
 
Sen var det dagen efter - vår heldag! Tre saker ville vi göra - bada på Hovenäset, äta glass på Lilla glassverkstan och en sväng på Smögenbryggan. Här är det första fotot från dagen - min glass från Lilla glassverkstan! SÅ SJUKT GOTT! Blåbär och choklad. Smakade Anders pistach också - kommer aldrig äta någon annan pistachglass. OMG så god den var! Innan glassen var vi och badade på Hovenäset, älskar den badplatsen! Dock var vi där precis när sommarens simskola hade avslutning så det var galet mycket folk. Men vi hade riktigt tur och fick både parkeringsplats och plats med filten i skuggan! Sen plaskade vi omkring i ljummet saltvatten - letade krabbor, Anders fiskade upp sjöstjärnor och lite annat. Mycket fascinerade barn! Efter badet tog vi en tur med bilen för att barnen skulle få sova en stund... Värmen tog rätt hårt på dem plus att de inte sov så länge på nätterna som de brukar, hehe. Så de vaknade när vi var framme på Lilla Glassversktan och där käkade vi glass så det stod ur öronen på oss!
 
 
Våra glassälskande små älsklingar! Choklad och glass är det bästa som finns att äta! Och chokladglass då med andra ord - LIVET! 😊
 
Sen drog vi vidare till olidligt het Smögenbrygga som var lika proppad med folk som vanligt. Hittade till slut parkeringsplats och tog den där snabba svängen. Var inne i en affär som sålde leksaker också så de två minsta blev lite glada i hettan.
 
 
Det enda fotot från Smögenbryggan, haha! Vi hittade en kaffemugg värd vår kära AP, hehe! 😂 Sen drog vi och badade igen, på ett annat ställe som jag glömt namnet på. Där hoppades det från bryggan igen och igen och igen och igen och igen... 😊
 
 
Bohuslän alltså, fult är det inte. Vi pratade faktiskt en del om att det vore väldigt fint att ha sommarhus här. Anders kan ju de här krokarna utan och innan och jag är som ni märker rätt så förälskad här också. Ja, en vacker dag kanske det blir verklighet! Vem vet!?
 
 
Sen blev det andra kvällen tillika andra solnedgången för vårt besök. Kunde förstås inte låta bli att föreviga den heller - bildbomb!
 
 
 
 
 
Sen blev det dagen efter och då drog vi vidare söderut mot ännu fler härliga sommaräventyr! Mer om det en annan gång!
 

 
Här kommer lite filmsnuttar från Bohuslän! Mycket solnedgång 😄
 
Bohuslän - Kungshamn - Smögen - Smögenbryggan - Väjern - Västkusten - sommaren2018