efter 53 år var det dags!

 
Vi har grävt! Vårat hus är byggt 1965. Vi har två "vanliga" blomrabatter varav den ena ligger längs med garagets ena långsida och fortsätter på kortsidan. Kortsidan som också är mot baksidan och altanen inehåller vårt älskade lilla jordgubbsland. Långsidan innehåller framförallt två lavendel och en kaprifol och på våren även min älskade gullvivor och även krokusar och några tulpaner. En pion som fanns när vi flyttade in och en pion som vi satt. Vi drog bort ett gäng galna ölandstokar också, när vi flyttade in. Så den är rätt gles och inte mycket tar sig som vi satt där.
 
 
Så vi bestämde oss för att ge den rabatten massa kärlek genom att byta jord! Och det var rätt beslut. Jorden vi grävde bort var torr, tråkig och packad. Så grävde kanske 40 cm djupt och plockade bort massa, massa sten och sparade pionknölarna och de blomlökar som som fanns. Ea och My var förstås de bästa hjälredorna!
 
 
Jorden vi grävde bort skjutsade vi hit, nämligen till allmänningen och våran och vårr närmsta grannars uppfart. Den ska nämligen breddas så vi la den där den ska asfalteras. Så det var ju sannerligen passade tillfällighet!
 
 
Här har Ea tömt sin skottkärra, krattat ut jorden plant och även rensat ut sten och skräp som jag och Anders missat. Älskade, noggranna lilla plutt ❤️
 
 
Viktigt med paus! Satsumas, banan och vatten. Tilläggas bör att pausen togs kanske en kvart in i arbetet, hehe! Som synes var det även förträffligt väder så vi fick slänga av oss våra fleecetröjor rätt omgående och kunde vara ute i kortärmat! Galet oktoberväder!
 
 
När vi inte orkade gräva mer så drog vi på liten äventyr, med lördagsgodiset i högsta hugg! Bland annat åkte vi förbi Blomsterlandet för ett pumpainköp men även köpa lökar! Först var vi snåla men sen gick vi bananas och köpte lökar för flera hundra. Men hur härligt är det inte när vårlökarna dyker upp där i april, maj när längtan efter grönska och värme håller på att göra en tossig? Det är ju så galet fint!
 
 
Såhär såg dagsverket ut för denna gång, fint ju! Det är kaprifolen som står där som en liten ö i mitten. Längre bort syns en lavendel. Som synes behöver vi även byta lite fasadplank. Något Anders pratat om två-tre år men som jag typ bara ignorerar för kan typ inte tänka mig något tråkigare pga. säkert dyrt, tråkigt att göra och knappt märkbart resultat. Alla tråkigheter samlade i ett projekt. Då är det roligare att köpa blommor hörni.
 
 
Viiiiilken härlig påse va!? De hade färdigblandade påsar i fina färgkompositioner så vi köpte två sådana (jag fick välja ❤️) plus en med bara tulpaner. Sen lite olika grejer som ska hålla rådjuren borta. Här i trängs även vitlök! Så den är satt i en av odlingslådorna också, två olika sorter blev det, hoppas den tar sig bättre än vad den vi plockade upp i år gjorde som blev pfffft.
 
 
Det var det för nu, fortsättning följer 🌱